Yeni fikirleri tetikliyor, dönüşümü hızlandırıyoruz…
Fasilitasyon Nedir?
Fasilitasyon, belirli bir konu veya yetkinlik üzerinde derinleşilerek bir grubun ya da takımın daha iyi işbirliği yapabilmeleri, açık bir şekilde iletişim kurabilmeleri ve gerekli durumlarda kararlara daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilmeleri için tasarlanan bir süreçtir.
Biz Ne Sunuyoruz?
Kurumların odağa almak istediği konu veya yetkinlik çerçevesinde katılımcı sayısı ve hedef doğrultusunda özel tasarımlar yapılır. İleri fasilitasyon teknikleri ile katılımcıların sürekli aktif ve odakta kalmalarının hedeflendiği bu süreçte, 3 boyutlu fayda amaçlanır: Bireysel Boyut, İlişki Boyutu, Takım Boyutu.
Karar verme, lansman toplantıları, vizyon belirleme, stratejik planlama, odak grup çalıştayları, beyin fırtınası gibi süreçleri kolaylaştırmak ve etkili bir şekilde yönetmek için destek olan bir yöntemdir. Online veya yüz yüze olarak takımlar bir araya getirilerek, farklı fasilitasyon araçları veya oyunlar aracılığı ile çıktılara ulaşılır.
Neden Fasilitasyon?
- Her katılımcının eşit derecede katkı sağlayabilmesine yönelik bir ortam ve araçlarla zenginleşmiş bir fırsat sunulur.
- Oyunla ve/veya farklı uygulamalarla akışta bir süreç sağlanır.
- Fasilitatörün sağladığı psikolojik güvenlik ortamı sayesinde katılımcıların farklı fikirlerini ve çıkarımlarını çekinmeden paylaşma ortamı yaratılır.
- Dahiliyet ve eşit söz hakkı sayesinde çıktılardaki sorumluluk hissi tüm grup tarafından paylaşılır.
- Odağa alınan konudan uzaklaşılmadan yolda kalınmasına olanak tanınmış olunur.
- Sonuç üretmek, birlikte atılan adımlar ve yapılandırılmış bir tasarımla daha da kolaylaştırılır.
Fasilitasyon Süreci: Etkili İşbirliği İçin Yol Haritanız!
Fasilitasyon sürecimiz, ihtiyaç analizinden tasarıma, uygulamadan takibe kadar adım adım etkin işbirliği ve çözüm odaklı sonuçlar için kapsamlı bir rehber sunar. Grup dinamiklerini anlamak ve hedefleri başarıyla gerçekleştirmek için doğru araçları kullanarak yolunuza rehberlik ediyoruz.
İhtiyaç Analizi
Hangi konunun veya yetkinliğin öncelikli olduğu, grubun büyüklüğü, kurum kültürü, fasilitasyon ortamı, grubun geçmişi ve ağrı noktaları gibi bilgiler toplanır.
Tasarım
Hedeflenen çıktıya ulaşmak için ileri fasilitasyon araçları ve oyunlar belirlenen bağlamda tasarlanır.
Uygulama
Grubun büyüklüğüne bağlı olarak bir veya birden fazla fasilitatörle çıktıların netleştirileceği şekilde uygulama yapılır.
Takip
Fasilitasyon sonunda aksiyon adımları ve sorumlulukların paylaşımı söz konusuysa kurumun talebine göre raporlaştırılarak sunulur.
Digi-Stage ile Yolculuğunu Başlat!
Sizinle birlikte hedeflerinize ulaşmak için buradayız. Şimdi bizimle iletişime geçin ve gelişim yolculuğunuzda ilk adımı atın!